Zakelijke website laten maken

Veel technische kennis is er voor het bouwen van een eigen website niet meer nodig vandaag de dag. U kunt dit met de juiste tools vrij eenvoudig realiseren. Is het een zakelijke website die u aan het bouwen bent of gaat het om een website voor uw vriendenkring? In beide gevallen kan er op professionele wijze een website worden samengesteld. U dient het CMS systeem te installeren op uw webruimte. Het CMS systeem zal uw website inhoud opslaan in een database. Bij ieder bezoek zal een centraal gedeelte van het CMS pakket nagaan welk deel van de website de bezoeker precies opvraagt. En de corresponderende website inhoud uit de database inlezen.

Installatie kan op verschillende manieren gebeuren. Het kan zijn dat de databasegegevens in een bepaald configuratiebestand geplaatst dienen te worden. Ook kan het zijn dat u handmatig een SQL script dient te draaien voor het aanmaken van de tabellen. Tijdens het 1e bezoek aan de website kan er ook een installatiescript worden aangeroepen die dit voor u doet. In dat geval zullen een hoop van de hiervoor genoemde handelingen door het installatiescript uitgevoerd worden.

Op de pagina CMS systeem kunt u meer informatie over een content management systeem vinden. Als u de links volgt komt u uiteindelijk terecht op de website van de aanbieder. Een beheeromgeving wordt meegeleverd met de CMS software. Via het beheerpaneel past u bijna iedere belangrijke instelling van uw website aan.

Per pagina kunt u relevante zoekwoorden opgeven in het beheerpaneel van het content management systeem. Het CMS pakket zal de gegevens in een voor de zoekmachines begrijpbaar formaat doorgeven aan onder andere Google en Bing. U kunt een overzicht van uw klanten weergeven op uw website. Bij iedere klant kunt u zijn logo en zijn website vermelden. In het klantenoverzicht is per individuele klant te beschrijven wat u voor de klant gedaan heeft.

Het toevoegen van een banner aan uw website is zeer eenvoudig. Via de beheeromgeving is dat vrij gemakkelijk te doen. Aan een banner groep kunnen meerdere banners gekoppeld worden. Vervolgens zal er automatische banner rotatie plaatsvinden.