Uw nieuwe startpagina maken

Bouwt u een startpagina, dan is de kans groot dat het een Nederlandse startpagina betreft. Het was een Nederlandse website die voor het eerst met de typisch indeling van de startpagina’s is begonnen. Hoewel u ze met link directories kunt vergelijken, zien ze er anders uit. Veel Nederlandse websites hebben de opzet van startpagina.nl overgenomen.

Linkbuilding is iets waarvoor startpagina’s uiterst nuttig zijn. Een eigen startpagina samenstellen kan op een groot aantal websites zonder dat u daarvoor hoeft te bepalen. Op deze manier kunt u gratis links bouwen naar uw website. Een startpaginascript gebruiken is slim als u zelf een startpagina website wilt maken. U heeft naast een startpaginascript ook een eigen domein en een webhosting pakket nodig. U kunt Startpagina aanmaken eens doornemen als u een dergelijk PHP script zou willen aanschaffen. U kunt met het verkopen van links geld met uw startpagina website verdienen.

Een eigen startpagina samenstellen is voor de gebruikers een fluitje van een cent. Hiervoor dienen zij zich wel eerst via het aanmeldformulier aan te melden op de website.. De gebruikers kan via de beheeromgeving op elk gewenst tijdstip een bestaande startpagina uitbreiden. Aanpassingen kunnen door een gebruiker alleen aan de eigen startpagina’s worden gedaan. Heeft u de rechten om de volledige website aan te passne, dan kunt u wel elke startpagina aanpassen die u wilt.

U kopieert de bestanden van het script naar de website. Voert u in de adresbalk van uw browser de URL van uw website in, dan start het installatiescript. Er wordt om een aantal gegevens gevraagd. De inloggegevens van uw nieuwe beheerdersaccount kunt u bijvoorbeeld tijdens het installeren zelf bepalen. Zodra het systeem is geïnstalleerd, zijn de kleuren van uw startpagina website en alle individuele startpagina’s met het script te wijzigen. U kunt per individuele rubriek de kleurencombinaties wijzigen.