Uw Nederlandse startpagina maken

Dit is een artikel rondom de programmeertaal PHP. Voor het maken van web scripts kiest men vaak voor deze programmeertaal. Marktplaats scripts en startpagina scripts zijn voorbeelden van scripts die vaak in PHP worden gemaakt. Met de opmaaktalen HTML en CSS is niet zoveel te doen qua interactiviteit inbouwen.

Met PHP legt u eenvoudig een verbinding met een database. Gaat u serieus met PHP aan de slag, dan kunt u na een tijdje ook de wat ingewikkeldere sites bouwen. U kunt ook kant en klare scripts aanschaffen wanneer u niet zelf wilt programmeren. Het artikel bevat meer informatie over dit onderwerp. Koopt u een kant en klaar PHP script, dan scheelt dat u uiteraard tijd. Zelf PHP code schrijven is dan niet noodzakelijk. Via een bestaand script kunt u direct aan de slag. Er is geen noodzaak meer om te wachten op een programmeur. Zo een script heeft in veel gevallen al allerlei tests doorstaan.

Bij veel webhosting pakketten is het mogelijk om PHP applicaties te gebruiken. Wel is het nodig om de bestanden te kopiëren naar de server en eventueel moet u een installatie script draaien. Soms moet een configuratie bestand worden aangepast voordat u een script heeft dat werkt. Wilt u de exacte handelingen weten, dan is er in veel gevallen prima documentatie te vinden. Het toevoegen van functionaliteiten aan het script is vaak ook te doen. Althans wanneer u wat kennis van PHP heeft.

Het grote voordeel van een reeds bestaand PHP script aanschaffen, is dat u niet zelf tijd hoeft te besteden aan het bouwen. Het oplopen van vertraging is reëel als u tegen complexe zaken aanloopt tijdens het bouwen van het PHP script. Dit kunt u voorkomen door een al bestaand script te kopen. Het kopen van een kant en klaar script gaat verder met minder kosten gepaard dan het laten bouwen door een programmeur.