Site maken systeem

Wilt u zelf de zakelijke website bouwen, dan heeft u daarvoor mogelijkheden. U kunt een online platform zoals Wix gebruiken. Dit kan in eerste instantie gratis, maar wilt u van meer mogelijkheden gebruik maken dan is een abonnement nodig. Een alternatief hiervoor is het gebruiken van een content management systeem. U kunt plug-ins toevoegen waardoor het CMS pakket extra mogelijkheden en functies krijgt.

Laatst stuitten wij op het artikel Websitebeheer. Over de mogelijkheden wordt in dit artikel uitgebreid gesproken. Online is er doorgaans een handleiding voor het betreffende CMS systeem te vinden. U kunt de handleiding ook bekijken om een beeld te krijgen van de verschillende opties van het CMS programma. Wilt u meer dan alleen een aantal pagina’s plaatsen? U kunt via uw site producten en diensten verkopen. Verkopen via uw website is dan gemakkelijk te doen. Er kan een betaalkoppeling met een zogeheten payment service provider worden gelegd.

Het is geen enkel probleem om een formulier aan uw site toe te voegen. U kunt daarnaast zelf bepalen welke velden het formulier bevat. Diverse formulieren zijn zo aan te maken en te plaatsen. Bij elk veld kunt u aangeven of het gaat om een noodzakelijk veld. Via e-mail ontvangt u de ingezonden formulieren. Per los formulier kunt u aangeven waar naartoe het moet worden gestuurd. Verschillende e-mailadressen kunnen zo worden gebruikt om verschillende formulieren te ontvangen. De formulieren bevatten technieken om spam tegen te houden. De metagegevens voor Google kunt u per pagina instellen. Zelf hoeft u zich hierdoor niet meer met de techniek bezig te houden.