Nieuwe startpagina online zetten

De meeste startpagina websites die u zult vinden, zullen Nederlandstalig zijn. De eerste website met de indeling in dochterpagina’s en rubrieken was dan ook een Nederlandse website. In het buitenland zijn linklijsten vaak opgebouwd volgens een heel andere opmaak. De website startpagina.nl is als eerste met de Nederlandse indeling begonnen.

Startpagina’s kunnen uitstekend voor linkbuilding ingezet worden. Er is nog altijd een groot aantal startpagina websites waar u probleemloos uw eigen startpagina samenstelt. Deze kunt u prima voor linkbuilding inzetten. Zou u zelf graag een startpagina website willen hebben, dan is daarvoor een zogeheten startpaginascript in te zetten. Heeft u naast een startpagina een eigen domein en webruimte, dan heeft u alles voor het kunnen runnen van een startpagina website. Het artikel Eigen startpagina vertelt u meer over een startpaginascript kopen. U kunt met het verkopen van links geld met uw startpagina website verdienen.

Een eigen startpagina maken is voor de gebruikers heel makkelijk. Een account registreren kan met behulp van het registratieformulier.. Bestaande startpagina’s kunnen worden gewijzigd. Het moet gaan om een eigen startpagina. Men kan de startpagina van een andere gebruiker niet wijzigen. Als websitebeheerder kunt u overigens wel van alle gebruikers de startpagina’s veranderen.

De bronbestanden van het script dienen eerst naar de webruimte te worden gekopieerd. Een volgende stap is het draaien van het installatiescript. Het script vraagt u om een aantal belangrijke gegevens. Tijdens de installatie bepaalt u bijvoorbeeld uw inloggegevens. Eenmaal geïnstalleerd dan kunt u ook de kleuren van uw startpagina website aanpassen via de beheerdersomgeving. Zo kan de ene rubriek een andere kleuren krijgen dan de andere rubriek.