Maak makkelijk een eigen startpagina site

Wilt u weten hoe u zonder al te veel technische kennis een startpagina website kunt maken? Met de juiste tools is er niet veel kennis van de techniek voor nodig. Een startpagina website kan met behulp van een PHP script worden gebouwd. Lees snel verder wanneer u daar meer over zou willen weten.

De pagina Een eigen startpagina website samenstellen vertelt u graag meer over de mogelijkheden van zo een PHP script. Vanuit de ontwikkelaar van het script is support aan te vragen. Op de site van de ontwikkelaar vindt u de online handleiding. Het script kan zonder verdere kosten op uw hosting worden geïnstalleerd door de ontwikkelaar. U kunt de hosting ook tegelijkertijd met het script aanschaffen bij de aanbieder.

Eerst plaatst u de bestanden op uw webhosting pakket. Tijdens uw eerste bezoek aan de nieuwe website wordt de installatie gestart. Gedurende het uitvoeren van het installatiescript kunt u de belangrijkste gegevens voor uw website doorgeven. Tevens geeft u de gegevens voor de databaseverbinding op tijdens het uitvoeren van het installatie script. De content van uw startpagina website zal door het PHP script in de database worden opgeslagen.

U kunt het zo instellen dat bezoekers zich kunnen registreren voor het beheer van een eigen startpagina. Voor losse dochterpagina’s hoeft geen folder op de webhosting te worden aangemaakt. Er is een centraal bestand dat elke request afvangt. Het centrale stukje code controleert welke dochterpagina de bezoeker precies opvraagt. Ook het aanbrengen van wijzigingen aan de voorpagina is met het script te doen. Het aantal kolommen waaruit een nieuwe startpagina dient te bestaan, kan bij het aanmaken van de startpagina worden geselecteerd. Met de muis kunt u rubrieken naar hun gewenste positie slepen.

Wellicht zou u ook graag een aantal startpagina links verkopen. Met het PHP script is dat niet moeilijk. U kunt voor een link vanuit de voorpagina van uw website een hogere prijs vragen. Een online inkomen opbouwen is via het script redelijk eenvoudig te doen. Een link wordt automatisch geplaatst als de aanmelder heeft betaald.