Je website laten bouwen

Het is niet uiterst lastig om een website te maken met een CMS systeem. Een verandering voert u gemakkelijk door met behulp van het beheergedeelte. Het artikel Bedrijf website laten bouwen met CMS bevat een verwijzing naar een goed CMS systeem. Zorg dat u webhosting kiest waarbij een database mag worden aangemaakt. De meeste CMS systemen zullen de gegevens proberen weg te schrijven naar een database. Mogelijkerwijs moet u nog webhosting uitzoeken voor uw nieuwe website. Dan is het een goed idee om webhosting te kiezen waarbij dat geen probleem is.

Er bestaan 1 of meer CMS systemen voor ieder type website. De belangrijkste instellingen worden dikwijls in de database gezet door een installatie script. U heeft meestal de keuze om voorbeeld content te installeren.

Met behulp van een import script kunt u daarbij de inhoud van een bestaande website importeren in het CMS systeem. In het bijzonder bij de overstap naar een ander CMS systeem kan dit enorm nuttig zijn. Het kan zijn dat het script op maat gemaakt moet worden. Dat zal nodig zijn wanneer het bronsysteem niet zo een erg bekend CMS systeem is.

Vanuit het beheeromgeving past u heel simpel uw website aan. Het is zo in elkaar gezet dat u niet veel over de achterliggende techniek hoeft te weten. In veel gevallen zit er een apart script voor de installatie bij het CMS systeem. Het aanmaken van de benodigde database tabellen neemt het installatie script bijvoorbeeld voor zijn rekening. Verder zal er een beheerdersaccount worden aangemaakt. Tijdens de installatie mag u doorgaans zelf uw gebruikersnaam en wachtwoord kiezen.