Extra geld met een affiliate website

Affiliate marketing is een manier om producten van derden te promoten en daarbij geld te verdienen. Mogelijk weet u zelf een affiliate programma van een product of dienst waarover u positief bent. Indien een product wordt besteld, dan zal de eigenlijke aanbieder het product naar de klant opsturen. U hoeft geen voorraad bij te houden. Wanneer er een verkoop wordt gerealiseerd via uw affiliate link, dan ontvangt u een affiliate vergoeding. Over het maken van een affiliate webwinkel kunt u op affiliate site beginnen meer lezen.

Ook kunt u her en der affiliate websites in de vorm van een marktplaats aantreffen. Wanneer u de beschikking heeft over een advertentie script, is dit vrij eenvoudig te doen. Uiteraard is ook het handmatig plaatsen van advertenties met affiliate producten en diensten mogelijk. Zorg dan wel dat de advertenties niet verlopen, anders is het zonde van uw werk.

Naast het gebruik van een goed PHP script is het belangrijk dat u webhosting afsluit. Het is belangrijk dat de bestanden van het PHP script op het webhosting pakket worden geplaatst. Een eigen domein aanvragen is ook belangrijk voor het runnen van een eigen website.

Het beheerpaneel geeft u de mogelijkheid om de kleuren van de verschillende onderdelen van uw affiliate shop te wijzigen. De rubrieken binnen uw webwinkel stelt u via de beheeromgeving gemakkelijk samen. In het beheerpaneel kunt u ook alle meta gegevens voor de zoekmachines instellen van uw website en van de rubrieken. Het is niet lastig om feeds binnen het affiliate script toe te voegen. Technische kennis is niet echt vereist. Bij de systeemtaken staat per feed hoeveel producten er binnen uw affiliate winkel zijn toegevoegd. Een feed is tijdelijk op inactief te zetten als u bepaalde producten niet wilt tonen gedurende een bepaalde tijd.