Een Nederlandse startpagina maken

Startpagina’s online zijn grotendeels Nederlandstalig. De eerste website met de indeling in dochterpagina’s en rubrieken was dan ook een Nederlandse website. In het buitenland zijn linklijsten vaak opgebouwd volgens een heel andere opmaak. Uiteindelijk was startpagina.nl de eerste met de indeling in dochterpagina’s en rubrieken op de dochterpagina’s.

Linkbuilding is iets waarvoor startpagina’s uiterst nuttig zijn. Er zijn veel startpagina websites waar u gratis uw eigen dochterpagina aanmaakt te vinden via Google. Op deze manier kunt u gratis links bouwen naar uw website. Zou u zelf een startpagina website willen samenstellen, dan is het een goed idee daarvoor een startpaginascript te gebruiken. U heeft een startpagina script, een domein en webhosting nodig voor uw eigen startpagina website. U leest hier meer over in het artikel Startpagina script. U kunt met het verkopen van links geld met uw startpagina website verdienen.

Gebruikers maken eenvoudig een eigen startpagina aan. Een account registreren kan met behulp van het registratieformulier.. Het account kan worden gebruikt om in te loggen in de beheerdersomgeving en startpagina’s aan te maken en te wijzigen. Aanpassingen kunnen door een gebruiker alleen aan de eigen startpagina’s worden gedaan. Heeft u de rechten om de volledige website aan te passne, dan kunt u wel elke startpagina aanpassen die u wilt.

Allereerst zet u de bronbestanden van het startpaginascript over naar de webruimte. Het installatiescript start wanneer u met uw browser naar het adres van uw website navigeert. Er wordt om een aantal gegevens gevraagd. Zo bepaalt u tijdens de installatie wat de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw beheerdersaccount zullen zijn. U kunt direct aan de slag met het toevoegen van dochterpagina’s en links na de installatie. Het is mogelijk om de kleuren van dochterpagina’s en rubrieken aan te passen.