Een eigen startpagina op touw zetten

Bij het starten van een nieuwe website gaat het vaak om een gewone website. Maar u kunt ook een ander soort website maken. Een startpagina website bijvoorbeeld. Met een startpagina script is dat prima te realiseren. Een startpagina website is eigenlijk een uitgebreide linkverzameling. Meer is te lezen op Startpagina script wanneer u zo een soort website wilt beginnen. Per thema is er vaak een startpagina. De startpagina is via de rubrieken weer in deelonderwerpen in te delen.

Het is heel eenvoudig om een aanpassing aan uw website te verrichten met het startpaginascript. Bezoekers kunnen zich aanmelden als paginabeheerder en hun eigen startpagina beginnen. Het aanmelden verloopt via een formulier aan de voorkant van uw website. Er wordt een account aangemaakt waarmee kan worden ingelogd. Als de bezoeker is ingelogd kan hij een eigen startpagina maken.

Bij het aanmaken van een nieuwe startpagina kan een subdomein worden gekozen. Is een subdomein al gebruikt, dan geeft het systeem een melding. Pas als u een subdomein invoert die nog beschikbaar is, kunt u de startpagina daadwerkelijk aanmaken. De startpagina kan meteen na het aanmaken worden gevuld met links. Een gebruiker mag meerdere dochterpagina’s aanmaken en beheren. De op uw website gebruikte kleuren mag u zelf instellen. Via een aantal websites is het mogelijk om tot een kleurschema te komen.

Omdat u zelf de beheerder van de website bent, hoeft u zich niet aan de regels van andere websites te houden. Uw startpagina wordt niet opeens weggehaald. Wilt u een bepaalde vorm van zekerheid, dan krijgt u die met uw eigen startpagina website. Het script is in de programmeertaal PHP geschreven. De meeste hosting pakketten bieden ondersteuning voor PHP scripts. Het is mogelijk om het startpaginascript in te zetten voor het genereren van online inkomen.