Een advertentiesite maken

Wilt u een eigen marktplaats bouwen waarop men op een makkelijke manier kan adverteren? U kunt een script aanschaffen waarmee dat makkelijk te doen is. Op de website is een formulier aanwezig waarmee heel makkelijk een account aangemaakt kan worden. Dit account geeft de mogelijkheid om advertenties te plaatsen, die op elk tijdstip gewijzigd kunnen worden. Na de verkoop van de spullen of wanneer de verkoper de spullen niet meer wil verkopen, kan de advertentie offline gehaald worden.

U kunt de adverteerder bijvoorbeeld een website laten tonen bij zijn of haar website. Voor de betaling voor deze extra mogelijkheden worden verschillende betaalgateways ondersteund. Dit kan kan worden gebruikt voor het generen van inkomsten met behulp van uw website. Eerder in dit artikel werd al genoemd dat zelf een script ontwikkelen niet nodig is. Meer informatie over een nuttig PHP script waarmee het direct te realiseren is, vindt u op de pagina Een mobielvriendelijke advertentiesite maken. De indeling van uw site kunt u via dit script gemakkelijk naar eigen inzicht veranderen. Aanpassen van de website kan heel eenvoudig via het beheerpaneel van het script.

Bij het plaatsen van een advertentie kiest de adverteerder de best passende rubriek. Deze indeling zorgt ervoor dat ook de aangeboden spullen op een logische plek geplaatst worden. U kunt het beheerpaneel gebruiken om van iedere categorie de meta gegevens voor de zoekmachines in te stellen. De verschillende rubrieken kunnen hierdoor beter worden gepositioneerd in de zoekresultaten van de zoekmachines. Er kunnen verschillende advertenties per adverteerder op de website geplaatst worden. Op de website is een formulier aanwezig waarmee men zich gemakkelijk kan aanmelden voor een eigen account.