Beheer van een linkpagina

Hier leert u meer over de taal PHP en PHP scripts. Men kiest bij het bouwen van web scripts vaak voor PHP. Denk bijvoorbeeld aan een marktplaats script. Dat is een PHP script voor eigen advertentie website maken. Met de opmaaktalen HTML en CSS is niet zoveel te doen qua interactiviteit inbouwen.

U kunt met PHP op een vrij gemakkelijke manier een database connectie maken. De wat gecompliceerdere sites kunt u na enige tijd ook bouwen wanneer u serieus met PHP aan de slag gaat. Naast het zelf bouwen van PHP applicaties kunt u ook kant en klare PHP scripts aanschaffen. Het artikel bevat meer informatie over dit onderwerp. Het is mogelijk om een flinke tijdsbesparing te doen wanneer u een kant en klaar PHP script koopt. In dat geval hoeft u zelf niet te programmeren. Met een kant en klaar PHP script kunt u meteen met uw website beginnen. Het wachten tot de programmeur klaar is met het schrijven van de code is dan niet meer nodig. Vaak is zo een script al heel vaak getest en bevat het weinig bugs.

Het gros van de webhosting partijen zal PHP ondersteunen met hun pakketten. U dient wel de bestanden over te zetten naar uw webruimte en eventueel een installatiescript te draaien. Ook kan het zijn dat u een instelling in een bestand hier en daar goed moet zetten. Documentatie is vaak goed te vinden als u wilt weten wat de exacte stappen voor de installatie zijn. Veel scripts zijn tevens zo opgezet dat u het gemakkelijk kunt uitbreiden. Dan is het wel belangrijk dat u iets van PHP weet.

Het grote voordeel van een reeds bestaand PHP script aanschaffen, is dat u niet zelf tijd hoeft te besteden aan het bouwen. Vertraging kunt u gemakkelijk oplopen als u problemen tegenkomt tijdens het bouwen. Een bestaand script kopen heeft als voordeel dat u dat risico niet meer loopt. Kosten kunnen hoog oplopen bij het zelf laten bouwen van een PHP script.